Stroomstoring bekort koopavond Den Haag

Redactie

De koopavond in een deel van de binnenstad van Den Haag is donderdag eerder geëindigd door een stroomstoring. De stroomstoring ontstond volgens netbeheerder Stedin rond 20.40 uur. Hoewel in totaal slechts zo'n zestig panden door de storing werden getroffen, ging het wel om winkels als de Bijenkorf die zonder stroom zaten.

De stroomstoring deed zich voor in de omgeving van de Gedempte Burgwal en het Spui. Op de hoek van die straten werd een klap gehoord. Omstreeks 22.30 uur was de stroomstoring helemaal verholpen, aldus Stedin. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

Een woordvoerder van Stedin laat weten dat het bij een stroomstoring normaal is dat winkels bezoekers vragen het pand te verlaten. Volgens Omroep West werden meerdere panden ontruimd. Behalve de Bijenkorf zou onder meer ook de C&A en een filiaal van de Albert Heijn zonder stroom hebben gezeten. In bioscoop Pathé werden de films gestopt, meldde de omroep. Ook zou de brandweer verschillende mensen hebben moeten bevrijden die vastzaten in een lift.