Vrouw wil dwarslaesie

Bert (superworm)

De 58-jarige onderzoekswetenschapper Chloe Jennings-White, afgestudeerd aan Cambridge, wil de rest van haar leven in een rolstoel zitten. Dat schrijft Daily Mail.

De inwoonster van Salt Lake City, Utah lijdt aan het zeldzame syndroom Body Integrity Identity Disorder, waarbij een lichaam mentaal bepaalde organen of lichaamsdelen af wil stoten. Bij Chloe leeft daarom al sinds haar jeugd ontevredenheid over haar benen. 

Chloe heeft verschillende pogingen gedaan om haar ruggengraat verbrijzeld te krijgen, skiet expres van de gevaarlijkste hellingen en wil niets liever dan leven als een verlamde.

Ze zit vrijwillig in een rolstoel en probeert haar handel en wandel zo veel mogelijk te laten lijken op het leven van een persoon met een dwarslaesie.

Naar eigen zeggen merkte ze al op vierjarige leeftijd dat ze 'anders' was. Ze heeft in 2010 een dokter in het buitenland bereid gevonden om haar te helpen met het verlammen van haar onderstel, maar de operatie kost richting de 20.000 euro. Dat geld heeft ze echter niet. 

Het uitgebreide bronartikel bevat meer achtergrondinformatie over de vrouw, haar verleden en haar aandoening.