96-jarige verkoopt overvaller 'nee'

Bert (superworm)

In Marshfield, Wisconsin liep een overval op een supermarkt maandag anders dan gepland. Toen een overvaller Wolf's Groceries inliep en de inhoud van de kassa opeiste, kreeg hij eenvoudigweg 'nee' te horen - van de 96 jaar oude eigenaresse. 

Margaretta Wolf is al 54 jaar eigenaar van de winkel en liet zich niet kisten door de dief, die met een zilverkleurig masker de winkel betrad. De krasse dame vertelt: "Ik zei: 'Ik ga de kassa niet opendoen en daarmee af, hij gaat niet open. Ik zei net dat je alle Tootsie Rolls die er liggen mag meenemen, maar de kassa doe ik niet open.'"

De overvaller liet het er niet bij zitten en probeerde opnieuw bevelen aan de hoogbejaarde uit te delen. "Hij zei, 'loop het magazijn in', dus ik zei, 'ik ga nergens heen en blijf hier gewoon staan.'" Ook toen de man een mes tevoorschijn haalde was Margaretta niet onder de indruk.

"Ik zei dat als ik op een knopje zou duwen, er in luttele seconden iemand tevoorschijn zou komen." De dief keek volgens Wolf gefrustreerd om zich heen, zag een beveiligingscamera in de hoek hangen en nam daarna maar de benen.

Hoewel de lokale politie het niet aanraadt om overvallers 'nee' te verkopen, zijn ze 'wel heel erg blij dat Marge niet gewond is geraakt.'