Vierde arrestatie moord Visser en Severein

Redactie

Er is een vierde verdachte aangehouden voor de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in Spanje. Dat heeft de Spaanse justitie woensdag laten weten.

De verdachte werd afgelopen vrijdag opgepakt en zit sindsdien in voorarrest. De rechtbank meldde alleen de initialen van de verdachte, S. A. L. Over leeftijd, geslacht en nationaliteit is niets bekendgemaakt.

Eerder werden al een Spanjaard en twee Roemenen aangehouden voor de gruwelijke moorden. Visser en Severein waren sinds 13 mei in Spanje vermist en werden op 26 mei vermoord teruggevonden in een boomgaard in de buurt van Murcia.

De hoofdverdachte is de Spanjaard Juan Cuenca. Hij was zakelijk manager van de volleybalclub uit Murcia waarvoor Visser heeft gespeeld. Cuenca had mogelijk een zakelijk conflict met Severein. Tijdens politieverhoren zou de Spanjaard hebben geprobeerd de schuld af te schuiven op de eigenaar en geldschieter van de vereniging, de plaatselijke zakenman Evedasto Lifante.

Lifante is verrast over de nieuwe arrestatie, zei hij woensdag vanuit zijn huis tegen het ANP. "Ik dacht dat de zaak al opgelost was met de drie arrestaties van eind mei. Laten we hopen dat alle betrokkenen snel achter de tralies verdwijnen."

Vierde arrestatie moord Visser en Severein
Vierde arrestatie moord Visser en Severein (Foto: ANP)