Regisseur District 9 bedankte voor Star Wars-serie

ArtistA (Jonathan)

Neill Blomkamp heeft een van de grootste eren voor een sciencefictionfilmmaker bewust aan zich voorbij laten gaan. De Zuid-Afrikaan, die in 2009 een Oscarnominatie kreeg voor District 9, wilde niet meewerken aan een animatieserie over Star Wars. Dat zei hij tegen de filmwebsite Wired.

Blomkamp vertelt hoe hij werd gevraagd mee te werken aan de volgend jaar te verschijnen Star Wars Rebels, waar zijn goede vriend Simon Kinberg de scenario's voor schrijft. Blomkamp heeft echter nooit interesse gehad in het verfilmen van andermans scenario's, zeker niet die van enorme films waar massa's fans al jaren naar uitkijken. Hij besloot voor de eer te bedanken.

In hetzelfde interview liet Blomkamp weten zijn beoogde vervolg op District 9, met als werktitel District 10, voor onbepaalde tijd in de ijskast te hebben gezet. Hij heeft samen met zijn schrijfpartner al een synopsis van achttien pagina's geschreven en het verhaal is volgens hem al 'fucking cool', maar nog niet goed genoeg om ermee naar een producent te stappen.

Fans van Blomkamp hoeven niet al te lang meer te wachten. Zijn nieuwe film Elysium, met Matt Damon in de hoofdrol, verschijnt in augustus in de Nederlandse bioscoop.


Regisseur District 9 bedankte voor Star Wars-serie (Foto: Novum)