Familie wil ontvoerd stel Jemen snel vrij

Redactie

De familie van de in Jemen ontvoerde journaliste Judith Spiegel heeft dinsdagavond in het programma Knevel en Van den Brink in een verklaring gereageerd op de ontvoering van Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen. De familie laat weten dat het ministerie van Buitenlandse Zaken er 'volop mee bezig is'.

"We beseffen dat het beleid is dat er niets wordt losgelaten", staat in de verklaring. "Wat wel wordt losgelaten is als eerste bij ons bekend." De familie vindt dat moeilijk. "Maar onze enige prioriteit is dat Judith en Boudewijn zo snel mogelijk vrijkomen en in veiligheid zijn." Verder verklaart de familie te waarderen hoe de media tot dusverre met de kwestie omgaan.

Freelance journalist Judith Spiegel en haar partner Boudewijn Berendsen werden vorige maand ontvoerd in de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Sindsdien werd niets van hen vernomen. Maandag dook een filmpje op waarin het stel Nederland oproept in actie te komen voor hun vrijlating.

Wie de Nederlanders heeft ontvoerd is, niet bekend. Jemen is berucht om de vele ontvoeringen van buitenlanders, die vaak na betaling van losgeld worden vrijgelaten. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) zei dinsdag dat Nederlanders die het slachtoffer zijn van ontvoeringen 'altijd en overal de volledige aandacht hebben'.