Cziommer nog zonder club: "Begrijp het niet"

Maarten (rubbereend)

Simon Cziommer is op zoek naar een nieuwe club in Nederland. Intussen houdt hij bij AZ zijn conditie op peil.

Die keuze voor de Alkmaarders was een bewuste, zo legt hij uit op de clubsite. "Ik heb, sinds ik hier in 2008 ben vertrokken, altijd contact gehouden met mensen binnen de club. Toch leek het ons beter als mijn zaakwaarnemer contact zou leggen of het mogelijk is om mee te trainen. Dat komt wat beter over. En toen opeens kreeg ik te horen dat ik welkom ben. Dat is heel mooi", aldus de middenvelder.

Voorts is Gertjan Verbeek de ideale trainer om zijn fysieke gesteldheid in orde te krijgen, meent Cziommer. "Fit worden onder Gertjan Verbeek, dat moet lukken! Ik speel vijftien jaar betaald voetbal, maar tijdens de krachttraining zaten er allerlei nieuwe oefeningen tussen. Interessant."

Als Cziommer het voor het zeggen had bij een Nederlandse subtopper, had hij zichzelf al lang vastgelegd. "Ik wil het allerliefst in Nederland blijven. De markt is daar op dit moment echter zo dat clubs niet echt op mij zitten te wachten. Dat begrijp ik overigens niet, want ik kan - op de top-3 na – bij iedere club nog van waarde zijn."