Napoli-voorzitter: "Kooplust PSG ethisch niet verantwoord"

Maarten (rubbereend)

Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis ziet Edinson Cavani voor €63 miljoen vertrekken naar Paris Saint-Germain. De preses is geschokt door de kooplust van de Parijzenaren.

De Laurentiis lijkt het onderste uit de kan te hebben gehaald met de verkoop van de Uruguayaanse spits. Toch houdt hij een vieze nasmaak over aan de transfer. "Zonder zijn clausule zou ik een verkoop niet hebben overwogen."

De Franse landskampioen betaalde zonder blikken of blozen de gelimiteerde afkoopsom aan de club uit Napels. "Het gaat om het principe. Je kunt niet alles blijven kopen. Dat is ethisch niet verantwoord. Het probleem met dergelijke clubs is dat ze worden beheerd door bedrijven met voorzitters die absurde bedragen willen neertellen."

De topscorer van de Serie A werd de afgelopen jaren steeds gewilder en het enige wat De Laurentiis kon doen, is vasthouden aan de afkoopsom in het contract van Cavani. "Op een gegeven moment bedroeg de prijs meer dan het bedrag dat Bayern München ontving voor het winnen van de Champions League. Maar toen vertelde Cavani mij dat hij wilde vertrekken, dus zei ik dat hij zijn afkoopclausule kan gebruiken. Ik weet zeker dat Real Madrid, Manchester City en Chelsea nooit €63 miljoen zouden besteden."