Politie onderzoekt of Powell dopingregels schond

Maarten (rubbereend)

De Italiaanse politie onderzoekt of sprinter Asafa Powell de dopingregels in Italië heeft overtreden. Ook zijn landgenote Sherone Simpson en hun coach Christopher Xuereb zijn onderwerp van onderzoek. Aanklagers uit Udine geloven dat het omstreden trio artikel 9 van de dopingwet, die het beheer of gebruik van verboden stoffen verbiedt, heeft overtreden.

Tijdens een inval trof de politie maandag onbekende stoffen aan in de hotelkamers van de atleten, van wie een dag eerder bekend werd dat ze positief hadden getest. De in het hotel in Lignano in beslag genomen middelen worden nog onderzocht. De politie meldde eerder dat het mogelijk om medicijnen ging.

De atletiekwereld kende zondag een dramatische dag, want naast de Jamaicanen Powell en Simpson liepen ook andere atleten als Nesta Carter en de Amerikaan Tyson Gay tegen de lamp.

Lignano is al jaren een uitvalsbasis voor Jamaicaanse atleten om zich voor te bereiden op belangrijke atletiekwedstrijden. Het WK atletiek wordt volgende maand in Moskou gehouden.