Sieneke denkt luchtig over Nijmeegse Vierdaagse

Thom Puiman (Juicyhil)

Sieneke verwacht dat ze zonder veel problemen de Nijmeegse Vierdaagse uitloopt. "Ik denk er eigenlijk heel luchtig over", vertelt de 21-jarige zangeres aan Novum Nieuws. "Ik denk steeds: ik loop 'm wel uit."

De zangeres, die in 2010 meedeed aan het Eurovisie Songfestival, ziet alleen op tegen de tweede dag. "Dat is de dag dat de meeste mensen afvallen. Ik heb de veertig kilometer nog niet getraind, maar ik denk dat als ik de tweede dag heb gehaald ik het wel red."

Aan haar conditie kan het volgens Sieneke niet liggen. "Ik ben sportief en doe veel aan hardlopen", vertelt ze. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik was de dagen aan het aftellen."

Sieneke heeft 'niet heel veel' getraind voor de Vierdaagse, die dinsdag is gestart. "Ik heb meer de korte afstanden getraind, zoals de vijftien kilometer. Ik heb geen tijd gehad om acht of negen uur te trainen op een dag. En ik loop met een meisje dat overdag werkt, dus het was lastig om af te spreken."

De zangeres heeft beelden gezien van wandelaars die moesten opgeven. "Mensen die echt niet meer verder kunnen. Die zo veel pijn hebben door blaren, die aan het huilen zijn. Daar ben ik wel bang voor. Maar als het niet kan, dan gaat het niet meer."