Timmermans: ontvoeringen hebben volledige aandacht

Thom Puiman (Juicyhil)

Ontvoeringen waar Nederlanders het slachtoffer van zijn hebben altijd en overal de volledige aandacht. Dat schrijft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) dinsdag op zijn Facebook-pagina. Maandagavond dook een filmpje op van een Nederlands stel dat de Nederlandse regering smeekt in actie te komen voor hun vrijlating.

Timmermans meldt verder dat 'hierover in de openbaarheid spreken zelden tot nooit helpt om de zaak tot een goede oplossing te brengen'.

In het filmpje zeggen freelance journalist Judith Spiegel en haar partner Boudewijn Berendsen dat de mensen die hen vasthouden gewapend zijn. "Als er niet over tien dagen een oplossing is, dan zullen ze ons doodschieten." De nu opgedoken video werd op 13 juli op Youtube gezet en is daarna verder verspreid, onder meer via Facebook.

Het stel, dat in hoofdstad Sanaa woont, wordt sinds begin juni vermist. Wie de Nederlanders heeft ontvoerd is niet bekend. Jemen is berucht om de vele ontvoeringen van buitenlanders, die vaak na betaling van losgeld worden vrijgelaten.