Belgische agenten overrijden slachtoffer

Bert (superworm)

Een man in het Waalse Namen heeft zondagavond niet veel geluk gehad. Een bijzondere samenloop van omstandigheden zorgde er effectief voor dat hij nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Dat meldt HLN.

Nadat de man erachter kwam dat zijn aanhangwagen was gestolen besloot hij direct achter de dieven aan te gaan. Toen hij in de buurt van Wierde een auto zag rijden met zijn aanhangwagen erachter belde hij terstond de sterke arm der wet en zette de achtervolging in.

Op een gegeven moment hadden de dieven er blijkbaar genoeg van en parkeerden ze langs de weg om de aanhangwagen los te koppelen. De man uit Namen begon daarna het ding weer aan zijn eigen pook vast te maken, maar werd daarbij ruw verstoord door de politie die hij zojuist gebeld had.

Die reden met hoge snelheid achter de dieven aan en zagen daarbij de Naamse man over het hoofd. Hij werd aangereden en raakte zoals gesteld zwaargewond. Gelukkig zijn de twee dieven daarna wel ingerekend.

De twee twintigers uit Chaumont-Gistoux en Grez-Doiceau bleken reeds bekend bij de politie, onder meer door eerdere diefstallen.