[Tour] Ten Dam acht Froome bergop aanvallen zinloos

donroyco

Laurens ten Dam is niet van plan om Chris Froome in de laatste week van de Tour de France bergop aan te vallen. "Hij heeft op de Mont Ventoux wel laten zien dat niemand dat hoeft te doen, denk ik", zegt de nummer vijf van het algemeen klassement aan de NOS. Froome heeft meer dan vier minuten voorsprong op zijn naaste belager en Ten Dams ploeggenoot Bauke Mollema.

Froome kwam alleen vrijdag in de waaieretappe even in de problemen en verloor toen ruim een minuut. "Op het vlakke kunnen we hem aanvallen. Probleem voor ons is alleen dat het in de laatste week bijna steeds bergop gaat", toont Ten Dam zich realistisch. "Maar waar het mogelijk is zullen we zeker loeren op onze kansjes."

Kopman Mollema denkt juist dat de voorspelde regen in de laatste week nog wel voor wat spektakel kan gaan zorgen. "We hebben nu bijna tweeënhalve week alleen maar zon gehad, dus ik vind het niet zo erg als er wat regen komt. De koers wordt er ook spannender door. Misschien biedt het kansen om in een afdaling eens in de aanval te gaan."