Hugh Jackman wil dolgraag bij The Avengers

Vincent (vinnypassy)

Hugh Jackman zou dolgraag zien dat zijn personage Wolverine zich bij het superheldenteam The Avengers voegt. "Ik snap dat het om verschillende filmstudio's gaat, maar het moet toch mogelijk zijn om samen zo'n film te kunnen maken", zegt de 44-jarige Australische acteur tegen de filmsite Collider.

Jackman zou dan ook meteen het liefst Spider-Man erbij willen hebben. De superhelden komen allen uit de koker van stripgigant Marvel, maar de filmrechten liggen bij meerdere studio's. Zo zijn de rechten van The Avengers van Marvel, die van X-Men en dus Wolverine van Fox en die van Spider-Man van Sony.

"Ik heb het besproken met iemand die onderhandelt tussen Marvel en Fox en Sony", zegt Jackman enthousiast. "Hij zei ook meteen dat het een zware kluif wordt om tot een overeenkomst te komen. Maar ik geloof dat het uiteindelijk niet anders kan dan dat alle personages samen in een immense film te zien zijn."

Met de kwestie van de filmrechten is natuurlijk een immense hoeveelheid geld gemoeid. Maar ook daar ziet Jackman een buitengewoon simpele oplossing voor. "Ze moeten de rekening gewoon door drieën delen", zegt hij lachend. "Dan ben je er eigenlijk al."

Fans van Wolverine kunnen binnenkort hun hart ophalen. The Wolverine, waarin het personage afreist naar Japan, draait vanaf 25 juli in de Nederlandse bioscoop.


Hugh Jackman wil dolgraag bij The Avengers (Foto: Novum)