Johnny Depp keert terug naar Wonderland

Redactie

Johnny Depp is van plan wederom de rol van Mad Hatter te spelen in Alice in Wonderland 2. Tim Burton keert ook weer terug als regisseur van de film, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het is nog niet duidelijk of de Australische actrice Mia Wasikowska ook weer tekent voor de rol van Alice.

Disney huurde vorig jaar Linda Woolverton in om het scenario te schrijven van het vervolg op Alice in Wonderland. De scenariste was ook verantwoordelijk voor het eerste deel, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Lewis Carroll. De film haalde meer dan een miljard dollar op.

De 50-jarige Depp heeft de laatste jaren veel excentrieke rollen gespeeld in dure filmproducties, maar dat succes is tanende. De avonturenfilm The Lone Ranger, waarin hij een flink uitgedoste indiaan speelt, dreigt flink te floppen en zijn vorige twee films, Dark Shadows en The Rum Diary, presteerden ook ondermaats.

Depps laatste grote succes was Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides uit 2011. Hij keert terug als piraat Jack Sparrow voor het vijfde deel van de film, dat in 2015 uit moet komen. Wanneer Alice in Wonderland 2 uitkomt, is nog niet bekend.


Johnny Depp keert terug naar Wonderland (Foto: Novum)