Rabbijn doet alsof hij verkeersagent is

Bert (superworm)

Inwoners van Westchester County, New York komen op straat nogal eens hun excentrieke buur tegen, die wellicht het best omschreven kan worden met de term 'roadrage rabbi'. Dat meldt NBC vandaag.

De 49-jarige gerespecteerde rabbijn Alfredo Borodowski ergert zich nogal snel aan andere weggebruikers. Als hij vermeende misstanden ziet, probeert hij door te toeteren en met zijn armen en een zilverkleurige badge te zwaaien, automobilisten aan de kant te krijgen.

De man zou 'Police! Police! Pull over!' schreeuwen en vervolgens de aan de kant geparkeerde weggebruikers de huid volschelden. Na gearresteerd te worden gaf Borodowski aan dat 'dat meisje veel te langzaam reed' en dat hij het 'haat als mensen dat doen.'

Er lopen ook onderzoeken naar twee andere vergelijkbare incidenten. Daarbij riep de rabbijn naar verluidt tegen een koppel dat hem niet aanstond: "Ik kan jullie arresteren! Ik kan jullie laten arresteren!" De automobilist reageerde met 'prima, bel de politie maar', waarna de rabbi gezwind het hazenpad koos.