Thaise studenten zien Hitler als 'superheld'

Redactie

Adolf Hitler als superheld. Zo schetsten studenten van de faculteit der kunsten aan de Chulalongkorn universiteit in Bangkok de Nazi-voorman op een groot bord ter ere van afgestudeerde collega's. 'Gefeliciteerd' stond er boven Hitlers portret, inclusief zijn opgeheven arm in een nazisaluut.

Het bord is na twee dagen verwijderd. Volgens de rector, Suppakorn Disatapundhu, waren er naïeve studenten aan het werk geweest die niet beseften wat Hitlers afbeelding voor effect zou hebben. De rector bood maandag zijn verontschuldigingen aan. "Wij nemen deze zaak zeer serieus. Dit soort dingen zullen niet nog eens gebeuren."

Disatapundhu verklaarde dat de studenten superhelden wilden uitbeelden die de wereld hadden beschermd. Hitler, in grijs geschilderd, moest daarbij als tegenstelling dienen voor de kleurig afgebeelde Batman, Captain America, the Incredible Hulk en Iron Man Het Simon Wieselthal Centrum had als eerste geprotesteerd tegen het bord met Hitlers portret. Het werd zaterdag al weggehaald. Op internet zijn foto's te vinden van afgestudeerde studenten die met gestrekte arm poseerden voor het bord.