Quick Step gaat Petacchi en Uran aantrekken

Boris (borisz)

Omega Pharma-Quick Step gaat zich versterken met Alessandro Petacchi en Rigoberto Uran. Dat maakte teammanager Patrick Lefevere zaterdagavond bekend in het Belgische televisieprogramma Vive le vélo.

Petacchi heeft een contract voor veertien maanden getekend, dat per 1 augustus ingaat, vertelde Lefevere. "En met Rigoberto Uran heb ik een verbaal akkoord", deed de Belg uit de doeken.

"Begin augustus vlieg ik naar Italië voor de handtekeningen", vervolgde Lefevere. "Voor 2 augustus mag je namelijk geen transfers doen van de UCI. Je mag wel praten met renners. Als Uran zijn staart niet intrekt - dat maakte ik in het verleden bij andere renners al mee - komt hij."

De Italiaanse sprinter Petacchi liet in maart zijn contract ontbinden bij Lampre, maar liet toen al weten 'mogelijk in een andere rol terug te keren'. Hij krijgt bij Quick Step een dienende rol onder Mark Cavendish.

In de Colombiaan Uran, die nu nog onder contract staat bij Team Sky, ziet de Belgische wielerploeg een man voor het klassement. Hij zou volgend seizoen de overstap maken.