De Breij maakt voorstelling voor filmfestival

Borizzz

Claudia de Breij speelt tijdens het Nederlands Film Festival een speciale editie van haar show Alleen. Op 1 oktober staat de cabaretière in de Stadsschouwburg in Utrecht met de eenmalige voorstelling Alleen voor de Nederlandse Film. Dat laat het Nederlands Film Festival vrijdag weten.

Naast de voorstelling presenteert de 38-jarige De Breij ook de dagelijkse talkshow van het festival. Het wordt de derde keer dat de presentatrice het programma presenteert. Vorig jaar had ze geen tijd, toen namen Art Rooijakkers en Isolde Hallensleben de presentatie van De Breij over.

Vorig jaar hield Theo Maassen een speciale conference over de Nederlandse filmindustrie voorafgaand aan de uitreiking van de Gouden Kalveren. Hij haalde daarbij nogal wat Nederlandse films en filmmakers door de mangel. Het is nog niet duidelijk of dit jaar weer een cabaretier wordt gevraagd om een conference samen te stellen.

Het Nederlands Film Festival wordt gehouden van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht. Het festival trapt af met de première van Hoe Duur Was de Suiker van Jean van de Velde.


De Breij maakt voorstelling voor filmfestival (Foto: Novum)