Nieuwe outfit voor Spidey in Amazing Spider-Man 2

Peter Breuls

Spider-Mans outfit is vernieuwd in het vervolg op Marc Webbs reboot van de filmserie. Bij Entertainment Weekly is een interactieve uitleg te zien.

Het showbiztijdschrift licht per punt de veranderingen aan het pak toe. Misschien maar goed ook, want anders waren ze alleen de echte kenners opgevallen.

Nieuw Spider-Man kostuum voor Amazing Spider-Man 2
Het nieuwe pak. Doorklikken geeft een grotere, interactieve versie.

Zo zijn de ogen in deze versie wit gekleurd, waar dat vorig jaar nog geel was. Ze zijn ook groter dan het vorige pak; de ogen nemen nu bijna het hele gezicht in. Ook de riem, die oorspronkelijk ontbrak, is terug. Peter Parker slaat hier, in de comics, zijn extra webmateriaal in op. 

Entertainment Weekly beweert dat Sipdey nu muziek kan luisteren in zijn pak en dit bedient via zijn webshooters. "Je kunt al vroeg in de film zien dat hij muziek aan kan zetten, waar hij in zijn kostuum naar luistert, via de webshooter," aldus ontwerpster Deborah Lynn Scott.

Het uiterlijk van het pak is ook iets aangepast; naast dat de rode en blauwe kleur een beetje zijn bijgesteld is het spinnenlogo op de borst veranderd, en zelfs een beetje aangepast om te passen bij de Spider-Man uit de Sam Raimi-serie.

The Amazing Spider-Man 2 verschijnt in de lente van 2014, met wederom Andrew Garfield als Peter Parker, Emma Stone als Gwen Stacy en Denis Leary als Captain Stacy. Nieuwe castleden zijn Jamie Foxx als Electro, Dane DeHaan als Harry Osborn en Chris Cooper als Norman Osborn.