Uitgebreid wandelen in Murdered Soul Suspect

Pheno

Square Enix heeft een uitgebreide demotrailer uitgegeven van Murdered: Souls Suspect, waarin de basis van de game uitgelegd wordt.

Het doel van het spel is een moord oplossen. Het gaat zo te zien verder dan de butler in de bibliotheek met de kandelaar. Je bent namelijk het slachtoffer. In de demo zien we onze eigen moord voor onze eigen geestige ogen gebeuren. Als geest heb je enkele beperkingen, zo kun je geen objecten oppakken om te onderzoeken. Omdat de dorpsbewoners erg gelovig zijn hebben ze de buitenkant van hun huis gezegend. Hierdoor kun je niet zo maar een gebouw in lopen, je zult andere manieren moeten vinden om toch binnen te komen.

Daarentegen heb je wel andere speciale krachten, zoals het in bezit nemen van mensen zodat je ziet wat zij zien en hoort wat zij horen. Ook kun je hun gedachte beïnvloeden, zodat je herinneringen leest. Teleportatie behoort ook tot je mogelijkheden. Als je denkt dat je veilig bent omdat je al dood bent kom je bedrogen uit, demonen jagen op je. Je kunt ze alleen op een onbewaakt moment vernietigen door in hun 'lichaam' te gaan. Door zijmissies te doen leer je meer over je zelf, over de personages om je heen en het dorpje. Maar ondertussen leer je ook dat je met een wel erg sterke en zelfverzekerder moordenaar te maken hebt.

Murdered: Soul Suspect komt begin 2014 uit op PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Bekijk ook onze preview.