Verdachte neersteken agent verhoord

anoniem_22072019025900

Een 22-jarige man is verhoord op verdenking van betrokkenheid bij het neersteken van een motoragent na een woningoverval in Breda begin dit jaar. De man zat al vast vanwege een andere zaak, meldt de politie vrijdag.

De overval vond 4 januari plaats. Twee overvallers waren een woning aan de Raaimoeren in Breda binnengedrongen, waarbij een van hen met een vuurwapen zou hebben gedreigd. De bewoner vluchtte en sprong vanaf de eerste etage van zijn huis naar beneden. Op het Moerenpad zag de motoragent de overvallers en werd de politieman neergestoken. De daders gingen ervandoor.

De agent kon zelf alarm slaan. Hij had een klaplong opgelopen. Naar omstandigheden gaat het inmiddels weer goed met hem. De bewoner die naar beneden sprong en daarbij gewond raakte is nog steeds aan het revalideren.

In de zaak werd eerder al een 23-jarige man uit Dordrecht opgepakt. Hij zit nog steeds vast.

Het tweetal wordt er ook van verdacht 12 januari nog een woningoverval te hebben gepleegd. Daarbij belden ze gewoon aan bij een woning aan de Advokaatsdreef in Breda, waarop een bewoonster opendeed. Twee gewapende mannen drongen de woning binnen. Toen andere familieleden binnenkwamen, werden de bewoners opgesloten. Later slaagden de bewoners erin via de buren de politie te alarmeren.