KNVB heeft begrip voor weren uitsupporters

Boris (borisz)

De KNVB kan zich vinden in het besluit om voorlopig geen uitsupporters toe te laten bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. De voetbalbond reageert daarmee op de uitkomst van het overleg van burgemeesters Eberhard van der Laan en Ahmed Aboutaleb. Zij concludeerden dat het nog te vroeg is het in 2009 ingestelde verbod op te heffen.

De KNVB was vrijdag niet aanwezig bij het overleg, maar werd wel constant op de hoogte gehouden. De bond heeft goede hoop dat het verbod volgend jaar niet meer nodig zal zijn. "We zijn tevreden dat de gemeenten en supportersverenigingen werken aan een gezamenlijk uitvoeringsplan met als uitgangspunt om vanaf seizoen 2014-2015 terug te kunnen gaan naar een klassieker waarin supporters van beide teams welkom zijn en kunnen genieten van deze mooie wedstrijden."

De beslissing om bezoekende fans te weren werd destijds genomen na een reeks gewelddadige incidenten. Bovendien waren de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam het zat dat er rondom de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord veel extra politie moest worden ingezet.