De Bakker verslaat Berdych in Zweden

Rosario

Thiemo de Bakker heeft met een indrukwekkende zege de halve finale van het ATP 250-toernooi in Båstad bereikt. De Nederlander versloeg de nummer zes van de wereld, Tomas Berdych, in twee sets; 7-5 en 7-5.

Berdych was als eerste geplaatst op het Zweedse gravel. De Tsjech kwam in de rommelige eerste set nog op een 5-3 voorsprong en kreeg vervolgens bij 5-4 meerdere setpunten op de service van De Bakker, maar leverde bij 5-5 opnieuw zelf zijn service in. Berdych moest daarna toezien hoe de nummer 106 van de wereld de eerste set koelbloedig uitserveerde.

In de tweede set moest De Bakker menig breakpunt wegwerken, waarna hij opnieuw op 5-5 toesloeg door enkele knullige fouten van zijn Tsjechische tegenstander. Ook bij het uitserveren voor de wedstrijd maakte de Nederlander vervolgens geen fouten.

De overwinning is pas De Bakkers tweede tegen een speler uit de top tien. In 2010 versloeg hij Jo-Wilfried Tsonga, destijds de nummer tien van de wereld, in drie sets. Ook die wedstrijd was op gravel.

In de halve finale wacht De Bakker de Argentijn Carlos Berlocq. De andere halve finale in Zweden gaat tussen Grigor Dimitrov en Fernando Verdasco. Zij wonnen respectievelijk van Juan Monaco (6-3, 6-2) en Nicolas Almagro (6-4, 4-6 en 7-5).