Sharknado première wordt trending topic

Peter Breuls

Het is er eentje in de categorie 'zo slecht dat het weer goed wordt'. En zoals veel filmliefhebbers zullen beamen: zulke films heb je ook nodig, voor de afwisseling. Donderdagavond ging op de Amerikaanse versie van SyFy de tv-film Sharknado in première, en dat zorgde voor een reeks bijzondere reacties.

Sharknado vertelt het verhaal van Ian Ziering en Tara Reid, een gescheiden echtpaar en.. ach, wat maakt dat eigenlijk uit. De titel geeft de ware waarde van dit stukje cinema weg: de film gaat over een tornado, gevuld met haaien. En we hebben een trailer voor je:


We're gonna need a bigger... chopper?

De première op de kabelzender lokte reacties uit van veel kijkers op Twitter, waaronder enkele bekende namen. Zo liet Star Trek-ster Will Wheaton weten "ik weet niet of de wetenschappelijke details wel kloppen, jongens". Greg Berlanti, producer van series als Political Animals en Arrow en de film Green Lantern merkte op "ergens in Hollywood krijgt iemand op z'n kloten omdat hij niet eerder het idee voor Sharknado had". Schrijver en producer Damon Lindelof, bekend van Lost, Prometheus en Star Trek Into Darkness voelde zich geïnspireerd: "ik ga het vervolg op Sharknado schrijven en ik ga dat doen voordat Sharknado is afgelopen", waarop Patton Oswalt, bekend van Two and a Half Men en Dollhouse, aangaf dat-ie moet opschieten: "wat zit je tijd te verdoen met twitteren? Ik ben al aan mijn versie begonnen!" Ook Judah Friedlander, comedian, bekend van 30 Rock en in augustus op Lowlands te zien deed inspiratie op: "Volgende zomer regisseer en speel ik in mijn eigen haaienfilm. Shark Tits. Het gaat over een enorme haai met nog grotere tieten".

Uiteindelijk is het B.J. Novak, acteur en schrijver van de Amerikaanse versie van The Office, die de maatschappij waarschuwt: "ik ben bang dat als we straks een echte sharknado hebben, iedereen denkt dat het een grap is". Sharknado is geschreven door Thunder Levin, die ook verantwoordelijk is voor de Pacific Rim-parodie Atlantic Rim. Het is niet bekend of de Nederlandse versie van SyFy ook een poging zal doen Sharknado los te laten op het kijkerspubliek.

Voor een langere reeks reacties op de film, kijk op Twitter of check de Hollywood Reporter.