Eigenaar dodedierenwinkel Rotterdam weer vast

anoniem_22072019025900

De eigenaar van een dierenwinkel in Rotterdam waar vorige maand zo'n 140 dode dieren werden gevonden, is donderdag opnieuw aangehouden. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag. De rechtbank besloot dinsdag dat de man weer moest worden opgepakt. Justitie had beroep aangetekend tegen zijn eerdere vrijlating.

Agenten vonden begin vorige maand de dode dieren in de winkel nadat omwonenden hadden geklaagd over de stank uit de winkel, die al een paar maanden gesloten was. Binnen werden onder meer dode dingo's, egels, hagedissen, katachtigen en knaagdieren gevonden. In sommige gevallen ging het om beschermde diersoorten.

De eigenaar van de winkel, die op 11 juni werd aangehouden en een paar dagen later vrijkwam, wordt verdacht van het onthouden van zorg aan dieren. Verder wordt de Rotterdammer ervan verdacht tijdens een reptielenbeurs in april zo'n twintig beschermde diersoorten te hebben gestolen. Die dieren werden later eveneens dood teruggevonden.

Justitie verdenkt de man verder ook van bedreiging van een agent en een journalist. De man mag in ieder geval nog twee weken worden vastgehouden.