Vijf wilde honden geboren in Artis

anoniem_22072019025900

In Artis zijn vijf Afrikaanse wilde honden geboren. Het gaat om drie reuen en twee teefjes. Ze maken het goed, laat de Amsterdamse dierentuin vrijdag weten.

Het is voor het eerst in meer dan tien jaar dat de bedreigde diersoort zich succesvol voortplant in Artis. Vorig jaar werden er ook wilde honden geboren, maar toen werden de pups vlak na hun geboorte doodgebeten door hun moeder.

Sinds juni vorig jaar heeft Artis een nieuw verblijf voor de wilde honden met als doel ze zich te laten voortplanten. In het verblijf werden twee mannetjes en een vrouwtje geplaatst. Het vrouwtje dat haar pups eerder doodbeet, werd opnieuw drachtig. Met de pups die vijf weken geleden zijn geboren gaat het beter, hun moeder heeft ze vrijdag naar buiten gelaten.

De populatie wilde honden in de natuur wordt volgens de dierentuin geschat op minder dan vijfduizend. Door opkomst van de landbouw ten zuiden van de Sahara is hun leefgebied versnipperd geraakt. Bovendien wordt op ze gejaagd door stropers en worden ze vaak aangereden.