Brussel doet invallen bij grote internetbedrijven

MarcusViridis

De Europese Commissie heeft dinsdag invallen gedaan bij verschillende telecombedrijven. Brussel doet onderzoek naar mogelijk misbruik van hun dominante marktpositie bij het aanbieden van internet. Deutsche Telekom en het Franse Orange behoren tot de onderzochte bedrijven.

Het onderzoek door de Europese Commissie richt zich op de dienstverlening aan internetaanbieders. Dat zijn de bedrijven die gebruikmaken van het netwerk van de telecombedrijven om consumenten toegang te geven tot het internet. De commissie geeft geen verdere details over het onderzoek.

De invallen zijn volgens Brussel een voorbereidende stap in het onderzoek naar inbreuk op de mededingingswet. De commissie benadrukt dat de bedrijven nog niet schuldig zijn bevonden. Deutsche Telekom gaf in een verklaring aan 'verrast' te zijn door de invallen. "Eerdere aantijgingen bleken allemaal ongegrond", schrijft de onderneming.

Bij hoeveel en welke bedrijven invallen zijn gedaan is niet bekendgemaakt. KPN laat desgevraagd weten niet te zijn bezocht.