EK hockey nog een vraagteken voor geblesseerde Turkstra

Redactie

Hij is pas een paar weken international, maar voor Hidde Turkstra is de hockeyzomer met Oranje is mogelijk al voorbij. De verdediger brak dinsdag tijdens een training het middenhandsbeentje in zijn linkerhand.

"Ik tikte de bal weg voordat iemand kon slaan, maar hierdoor kreeg ik de stick op mijn hand", vertelt Turkstra, terwijl hij op weg is naar teamarts Wart van Zoest om zijn hand nader te laten bekijken. "In eerste instantie dachten we dat hij niet gebroken was, maar uit een foto bleek van wel. Ontzettend balen dus. Ik zit nu in het gips en ga nu ervan uit dat mijn zomer met Oranje voorbij is."

Op donderdag ging de international voor een extra controle langs teamarts Van Zoest. Het bezoek bood echter nog geen duidelijkheid. Bondscoach Paul van Ass: "Het is nu nog te vroeg om te concluderen of Hidde wel of niet kan deelnemen aan het EK door deze blessure. Over anderhalve week wordt er door de medische staf gekeken of hij weer kan aansluiten bij de trainingsgroep"

Oranje is sinds maandag in voorbereiding op de Europese titelstrijd in Boom. Het continentale eindtoernooi gaat van start op 17 augustus en de finale is de 25ste van dezelfde maand.