Angelina Jolie cast onbekende acteur voor Unbroken

Borizzz

Angelina Jolie heeft de hoofdrol voor haar film Unbroken gegeven aan Jack O'Connell. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Jolie heeft de relatief onbekende Brit verkozen boven Chronicle-acteur Dane DeHaan en Alexander Dreymon uit Resistance.

Unbroken gaat over Louis Zamperini, een Amerikaanse sportman en soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog na een vliegtuigongeluk 47 dagen wist te overleven op de Stille Oceaan. Hij werd echter gevonden door Japanners die hem in een strafkamp zetten. Jolie strikte Joel en Ethan Coen om een eerder scenario van de film te herschrijven.

De 22-jarige O'Connell timmert aan de weg in Hollywood. Hij scoorde eerder al een rol in de monsterproductie 300: Rise of an Empire, het vervolg op de actiefilm 300 uit 2006. De acteur had daarvoor veelal kleinere rollen in films als This is England en Harry Brown.

"Ik heb het voorrecht om veel tijd door te brengen met Louis Zamperini, die een held voor mij is en inmiddels ook, ik ben trots dit te kunnen zeggen, een vriend", laat Jolie weten over de inmiddels 96-jarige oud-soldaat. De 38-jarige actrice maakte in 2011 haar regiedebuut met het drama In the Land of Blood and Honey.

Unbroken moet in december volgend jaar in de bioscopen verschijnen.


Angelina Jolie cast onbekende acteur voor Unbroken (Foto: Novum)