Digitale PS4-spellen overal speelbaar

Emiel (DrParanoid)

De 'digital library' van PlayStation 4 gaat er voor zorgen dat elk spel dat je in bezit hebt ook speelbaar is op andermans PlayStation 4. Sony heeft aangekondigd dat de games die je digitaal koopt toegevoegd worden aan de 'digital library' die aan je PSN-account is gekoppeld.

Sony heeft in februari van dit jaar het 'play as you download'-principe aangekondigd als functie van de PlayStation 4. Hierbij is een spel al te spelen is terwijl de PlayStation op de achtergrond nog bezig is met het downloaden van het spel. Neil Brown, Sony's senior research en development teamleider, heeft hier op uitgebreid tijdens de Develop-conferentie:

"Je kunt bij een vriend op bezoek gaan, inloggen op je account en elk spel spelen dat in je 'digital library' staat, wat prettig is. Maar hoe nuttig zou dit zijn als het eerst een halve dag duurt om het spel te downloaden wat je wilt spelen? Met 'play as you download' krijg je veel sneller toegang tot het eerste deel van het spel, zodat je sneller kan beginnen met spelen. Dit maakt een 'digital library' een praktische oplossing."

Hij legt ook nog uit over hoe dit systeem betekent dat je nooit meer hoeft te wachten op de installatie van spellen. In plaats hiervan kun je het spel onmiddellijk spelen en toch de voordelen van sneller laden en streamen meepikken.

"Eenzelfde systeem werkt ook op Blu-ray, deeltjes worden automatisch gekopieerd naar de harde schijf op de achtergrond. Dit betekent dat de eerste paar minuten het spel al gebruik kan maken van snellere lees tijden van de harde schijf, wat weer een betere spelervaring oplevert voor de spelers. Ze hoeven nergens een installatie af te wachten voordat ze kunnen beginnen met spelen." ps4