Nigeriaanse teams geschorst na 79-0 en 67-0

Redactie

Vier voetbalteams in Nigeria zijn geschorst nadat maandag twee duels in maar liefst 79-0 en 67-0 waren geëindigd. De Nigeriaanse voetbalbond NFF noemde de wedstrijden door het scoreverloop een 'schandalige vertoning'. Vicepresident Mike Umeh sprak van een schandaal van enorme proporties.

De amateurs van Plateau United Feeders en Police Machine konden promotie naar het laagste profniveau in Nigeria afdwingen. Zij moesten hun duels dan wel met enorm veel doelpunten verschil winnen.

Het lukte Plateau United Feeders en Police Machine om hun wedstrijden tegen Akurba FC en Babayaro FC om 79 en 67 keer te scoren. Hun tegenstanders wisten echter geen enkele keer het net te vinden. Hoewel Plateau United Feeders en Police Machine bovenaan in de poule eindigden, krijgen zij toch niet de gewilde plek in het betaalde voetbal van Nigeria.

"Niet alleen de betrokken teams, maar ook de spelers en scheidsrechters zullen streng worden aangepakt", aldus de NFF. Er volgt een schorsing voor onbepaalde tijd in afwachting van een nader onderzoek.