The World's End nadert in twee featurettes

Peter Breuls

Hoewel de term 'Three Flavors Cornetto Trilogy' begon als een zijdelingse opmerking, is de benaming voor het drieluik dat opende met Shaun of the Dead, vervolgde met Hot Fuzz en dit jaar afsluit met The World's End een populaire. Regisseur Edgar Wright legt uit waar de benaming vandaan komt in een speciale Cornetto-featurette van The World's End.

Een tweede featurette vertelt over Wright, die naast de twee eerdere Cornetto-films met Simon Pegg en Nick Frost, ook verantwoordelijk was voor Scott Pilgrim vs the World.

The World's End vertelt over vijf jeugdvrienden die twintig jaar na een epic kroegentocht proberen die ene geweldige avond over te doen. Het laatste punt op de route is de pub, The World's End. Maar terwijl ze die proberen te bereiken wordt de tocht ondergeschikt aan een strijd om de toekomst voor de mensheid. Het bereiken van The World's End is het minste van hun zorgen.

De film, met naast Frost en Pegg vele bekende gezichten uit de eerdere films, verschijnt op 19 september in de bioscoop.