Vervolg ZombiU uitgesloten

De Wii U-game ZombiU krijgt geen vervolg. Dat laat uitgever Ubisoft dinsdag weten. "De game heeft ons uiteindelijk geld gekost. Hierdoor is een vervolg natuurlijk uitgesloten", aldus directeur Yves Guillemot tegen gamewebsite GamesIndustry International.

ZombiU is een horrorgame waarin het extra beeldscherm op de Wii U-controller een belangrijke rol speelt. Zo moeten spelers naast de televisie ook dit extra scherm goed in de gaten houden om zombies te ontwijken en deuren te openen. De game werd door de meeste recensenten positief ontvangen met een gemiddelde van 7,7 op recensieverzamelwebsite Metacritic.

ZombiU was een van de eerste games die eind vorig jaar gelijktijdig met de Wii U uitkwam. Maandag liet Nintendo-directeur Satoru Iwata weten dat uitgevers een negatieve kijk op de Wii U hebben gekregen doordat hun games bij de lancering van de spelcomputer niet goed werden verkocht. De Nintendo-directeur zegt de negatieve spiraal in de toekomst met een aantal grote titels te willen doorbreken. Hij gaf niet aan om welke games het gaat.


Vervolg ZombiU uitgesloten