Regisseur M.I.A.-documentaire kapt ermee

ArtistA (Jonathan)

De producenten van de documentaire over zangeres M.I.A. moeten op zoek naar een nieuwe regisseur. Steve Loveridge stopt met de regie, nadat hij commentaar kreeg op een korte trailer die hij dit weekeinde op Youtube zette. De regisseur plaatste een mail op zijn site, die hij aan de producent stuurde. "Ik ga liever dood dan dat ik hieraan verder werk."

In de korte trailer over de documentaire geven Spike Jonze, Kanye West en Julian Assange interviews over de Britse artieste. De docu gaat over haar carrière en haar Sri Lankaanse wortels. De vader van de zangeres was een strijder van de Tamiltijgers, een terreurgroep die vocht voor onafhankelijkheid, waarna M.I.A. met haar moeder naar Groot-Brittannië vluchtte. De documentaire loopt veel vertraging op door financiële problemen. De trailer is nog wel te zien op videosite Vimeo.

Een paar uur na het plaatsen van de teaser op Youtube werd de video verwijderd door M.I.A.'s platenlabel Roc Nation, dat de film ook produceert. Het plaatsen van de video was niet overlegd met de producenten. M.I.A. had toen al positieve reacties op de clip geretweet. De 37-jarige Paper Planes-zangeres vreest dat de documentaire over haar niet meer van de grond komt. "Ik heb Kickstarter en mijn fans hiervoor nodig", twitterde ze. Kickstarter is een crowdfundingsite.

M.I.A. had al ruzie met Roc Nation, opgericht door rapper Jay-Z, omdat haar album Mantangi 'te positief' werd bevonden, waarna de verkoop van het album werd uitgesteld. De zangeres bracht daarom de eerste single van het album zelf uit.


Regisseur M.I.A.-documentaire kapt ermee (Foto: Novum)