Jackson blijft hopen op terugkeer jedipersonage

ArtistA (Jonathan)

Samuel L. Jackson gelooft nog steeds dat zijn personage Mace Windu kan terugkeren in een nieuwe Star Wars-film. "Niemand heeft me zien doodgaan, alleen maar uit een hoog gebouw zien vallen", zegt de acteur tegen entertainmentprogramma Access Hollywood over de jedimeester met het paarse lichtzwaard. "Jedi kunnen van enorme hoogten vallen en niet sterven."

Jackson deed zijn uitspraken tijdens een promotietoer van de animatiefilm Turbo met tegenspeler Ryan Reynolds. Zoals altijd werd de acteur gevraagd naar zijn Star Wars-personage, dat aan het eind van Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith door de duistere Darth Sidious uit een wolkenkrabber wordt gesmeten.

"Star Wars is wat dat betreft net als Dallas. Als je sterft, wil dat nog niet zeggen dat je echt weg bent", grapte Reynolds over de soapserie waarin de dood van een personage allerminst betekende dat het nooit meer terugkwam.

"Maar ik ben dus niet gestorven, alleen maar gevallen", verbeterde Jackson hem. "Hé, het is een heelal hier ver vandaan. Natuurlijk kan ik daar het eeuwige leven hebben." De Star Wars-films staan hoe dan ook bol van gestorven jedi die terugkeren, zij het meestal als spoken.

De verder nog titelloze Star Wars: Episode VII verschijnt in 2015 in de bioscopen. Regisseur J.J. Abrams heeft al laten weten geen probleem te hebben met het terughalen van oude personages. Zo zouden Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher hun bekende rollen van Han Solo, Luke Skywalker en Princess Leia weer oppakken.


Jackson blijft hopen op terugkeer jedipersonage (Foto: Novum)