Brawn: "Verbod omwisselen banden raakt Mercedes"

Peterselieman

Mercedes-teambaas Ross Brawn is niet blij dat na de Grand Prix van Groot-Brittannië een verbod uitgevaardigd is op het omwisselen van de achterbanden. Mede hierdoor worstelde het team uit Brackley afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Duitsland op de Nürburgring.

Het omwisselen van de Pirelli-achterbanden leidde tot een klein prestatievoordeeltje voor alle teams, omdat de slijtage minder was. Op Silverstone bleek echter dat de banden niet bestand waren tegen de krachten die erop vrij kwamen. Om risico's van nieuwe klapbanden uit te sluiten werden een aantal maatregelen genomen, waaronder het verhogen van de minimale bandendruk en het verbod op het omwisselen van de achterbanden.

Mercedes paste de wisseltruc voor het eerst op Monaco toe en leek hierna de bandenslijtage onder controle te hebben, maar nu is het probleem terug. Brawn: "De constructie van de banden is aangepast en de mogelijkheid om de banden om te wisselen was een mooie mogelijkheid om de druk op de banden op te vangen. Dat kun je met deze banden niet meer doen en hierdoor worden onze banden te warm en krijgen wij hier weer problemen mee."

Volgens Brawn was er op de Nürburgring een duidelijk verschil tussen de eerste en tweede helft van de race waar te nemen. "De eerste helft van de race was dramatisch. In de tweede helft was er veel minder brandstof aan boord, was het koeler en waren de banden wel op de juiste bedrijfstemperatuur. Dat laat zien hoe kritiek de situatie voor ons is. We moeten een oplossing vinden om de problemen op te lossen."