Mercedes wil toch deelnemen aan rookietest

Peterselieman

Het Formule 1-team Mercedes heeft autosportfederatie FIA gevraagd om alsnog deel te mogen nemen aan de Young Driver Test die halverwege deze maand op Silverstone gepland staat. Het team hoopt één dag te mogen testen met de vernieuwde Pirelli-banden.

Dat Mercedes niet welkom is tijdens de test komt doordat het team eerder dit jaar in Barcelona drie dagen Pirelli-banden met de 2013-auto testte. Omdat dit niet toe is gestaan moest Mercedes voor het tribunaal van de FIA verschijnen. Dat oordeelde dat de renstal uit Brackley niet welkom was tijdens de Young Driver Test.

Vanwege de problemen met de Pirelli-banden op Silverstone is echter de aard van de test veranderd en mogen ook gewone racecoureurs deelnemen aan de test, maar zijn mogen alleen banden testen. Mercedes hoopt daarom in ieder geval nog één dag te mogen testen. Teambaas Ross Brawn is echter realistisch en acht de kans klein dat het ook echt zal gebeuren, te meer omdat de test nog steeds uit drie dagen bestaat en de geopperde vierde dag nog steeds niet toe is gevoegd aan het programma.