Verkeer Afsluitdijk nog zeker week gehinderd

anoniem_22072019025900

Het verkeer op de Afsluitdijk zal nog zeker tot volgende week maandag hinder ondervinden van de defecte brug aan de Friese kant van de dijk. Dat meldt Rijkswaterstaat maandag. De draaibrug over de Lorentzsluizen, in de rijrichting van Friesland, wil sinds zaterdagmiddag niet meer dicht door een mechanisch defect.

Het verkeer uit Noord-Holland wordt tot die tijd over een rijstrook aan de andere kant van de weg geleid, zodat Friesland wel gewoon bereikbaar is. Gevolg is wel dat het verkeer bij Kornwerderzand in beide richtingen over enkele honderden meters maar één rijstrook tot zijn beschikking heeft. Dat leidde tot dusverre tot enige vertraging, maar niet tot grote problemen.

Deze week gaan monteurs de brug repareren. Lagers worden vervangen en hydraulische systemen worden doorgemeten. Ook worden in de nachtelijke uren metingen verricht naar eventuele vervorming van de brug. Als de meetresultaten slecht uitpakken, kan het nog langer duren tot de situatie weer normaal is, waarschuwt Rijkswaterstaat.