AS Monaco legt Abidal vast

Boris (borisz)

Eric Abidal keert terug bij AS Monaco. De Franse verdediger komt transfervrij over van Barcelona en tekent bij Monaco voor een jaar met een optie voor nog een jaar. Dat meldt de club maandag. Abidal begon zijn carrière bij Monaco.

De 33-jarige linkspoot debuteerde in september 2000 in het eerste elftal van Monaco, waar hij twee seizoenen onder contract stond. Daarna speelde de 61-voudig international van Frankrijk bij Lille en Olympique Lyon.

De afgelopen zes jaar stond hij onder contract bij Barcelona. Bij de Spaanse grootmacht kreeg Abidal eind mei te horen dat hij een nieuwe club mocht gaan zoeken. Vorig jaar onderging de linksback een levertransplantatie. Een jaar daarvoor werd er een tumor in zijn lever ontdekt.

AS Monaco, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de hoogste divisie in Frankrijk, trok een flink aantal nieuwe spelers aan. Dankzij de Russische eigenaar Dimitri Ribolovlev kon de kapitaalkrachtige club Jérémy Toulalan (Malaga), Radamel Falcao (Atlético Madrid), Ricardo Carvalho (Real Madrid), João Moutinho en James Rodriguez (FC Porto) vastleggen.