Reynolds vindt Deadpool-film net slechte relatie

ArtistA (Jonathan)

Ryan Reynolds vergelijkt de aangekondigde film waarin hij de superheld Deadpool speelt met een kwakkelende relatie. "Het ene moment gaat het goed, het volgende moment ligt alles weer op z'n gat. Het is net de slechtste relatie die ik ooit heb gehad", zegt de 36-jarige acteur tegen de Canadese filmsite Total Film.

Reynolds nam voor het eerst de rol van Deadpool op zich in X-Men Origins: Wolverine uit 2009. Hoewel gelijk daarna de geruchten over een eigen film circuleerden, is het project al meermalen officieus afgeblazen en toch weer opgepakt. De film verkeert nu in limbo, wel aangekondigd maar nog niet met een concrete premièredatum.

Het personage staat in de strip bekend om zijn komische knipogen naar de lezer. Zo noemt hij de tekenaars bij naam en benoemt hij regelmatig de platgetreden clichés uit Amerikaanse stripseries waaraan hij zich zelf schuldig maakt.

In de film weet Deadpool dat hij een strippersonage is, dat hij in een film zit en wie de filmproducenten zijn. "In de huidige versie van het scenario weet Deadpool van het bestaan van de Wolverine-film", vertelt Reynolds. "Op een bepaald moment speelt hij zelfs met een speelgoedpoppetje van zichzelf."

Reynolds is vanaf 3 oktober naast Jeff Bridges te zien in de actiekomedie R.I.P.D. Hierin spelen de twee acteurs agenten van het Rest In Peace Department die uit de dood zijn herrezen om het op te nemen tegen zombies en spoken. Ook proberen ze de moordenaar van Reynolds' personage te vinden.


Reynolds vindt Deadpool-film net slechte relatie (Foto: Novum)