Crash-overlever mogelijk doodgereden door hulpdiensten

anoniem_22072019025900

Een van de twee tieners die zijn omgekomen bij de vliegtuigcrash in San Francisco is mogelijk doodgereden door reddingswerkers. De lijkschouwer sluit niet uit dat 'een tweede ongeval' het meisje fataal is geworden.

Nader onderzoek moet uitwijzen of toesnellende reddingswerkers de 17-jarige Chinese studente inderdaad op de landingsbaan naast de brandende Boeing 777 hebben overreden. De tweede dode, 16 jaar oud, werd gevonden op de plaats waar het passagiersvliegtuig op het asfalt smakte en zijn staartstuk verloor.

De overige 305 inzittenden overleefden het ongeval wonderwel. Ongeveer 180 mensen moesten naar het ziekenhuis, maar slechts een klein aantal van hen is er slecht aan toe. Aan boord waren veel Chinese studenten die op weg waren naar zomerkamp.

De Amerikaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het vliegtuigongeluk. De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines maakte maandag bekend dat de piloot die op het fatale moment de stuurknuppel bediende nog maar weinig vlieguren in een Boeing 777 had gemaakt. Hij was bovendien nooit eerder op het vliegveld van San Francisco geland.