Iwata praat over third party op Wii U

Pheno

Nintendobaas Satoru Iwata heeft het gebrek aan steun van andere uitgevers voor de Wii U uitgelegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Hij gaf toe dat er slechts een handvol games van derden is aangekondigd voor de Wii U. Iwata zegt dat het geen universele trend is, maar dat elke software-ontwikkelaar zijn eigen gedachten heeft. Hoewel sommige uitgevers hebben aangekondigd dat ze hun games niet zou vrijgeven op de console, hebben andere grote uitgever al hun belangrijkste titels voor het platform gemaakt. Volgens Iwata is de terughoudende houding van andere uitgevers te wijten aan de matige verkoop van niet-Nintendo-titels toen de console werd gelanceerd.

"Er waren zo veel spellen uitgebracht door andere uitgevers voor Wii U in de lanceringperiode, maar de meeste van die games zijn geport van andere platforms en konden dus kon geen stevige verkoop behalen. Daardoor zijn sommige software-ontwikkelaars pessimistisch over Wii U geworden."

Zonder in detail te treden zei Iwata: "er worden meer belangrijke titels door ontwikkelaars aangekondigd." Hij voegt toe: "de tijd zal komen dat een aantal third-party games voor Wii U en voor andere platformen tegelijkertijd worden uitgebracht . Het is belangrijk dat er veel impuls gegeven is voor Wii U rond die periode."

Iwata concludeert dat als interesse van de consument in de unieke kenmerken van Wii U toeneemt, andere uitgevers dat merken en het potentieel van de console gaan gebruiken. "Zelfs als deze uitgevers geen concrete plannen hebben om Wii U-software te ontwikkelen, zullen ze snel van gedachten veranderen als ze de succesvolle voorbeelden van anderen zien."

Zijn de ports volgens jou de reden dat Wii U een matige start bij andere uitgevers heeft gehad?

Mario Kart 8