[Tour] Geëmotioneerde Poels geniet van zevende plaats

Boris (borisz)

Wout Poels werd zondag zevende in een zware bergrit in de Tour de France. De Limburger van Vacansoleil lag vorig jaar nog zwaar in de kreukels na een valpartij. Dat hij nu weer meedoet voelt goed. "Dit is misschien wel een bekroning op die hele weg terug", zei hij voor de camera's van de NOS voor hij het even te kwaad kreeg.

Poels moest halverwege de rit afhaken uit de kopgroep, maar kwam weer terug en koos op de slotklim zelfs de aanval. In het kielzog van Daniel Martin en Jakob Fuglsang probeerde Poels weg te komen. In de afdaling naar de finish werd hij echter weer bijgehaald door de groep van de gele trui.

"Er reed geen motor voor me, dus ik moest steeds zelf bepalen hoe snel ik door de bochten kon", gaf Poels aan. "Ik heb het toen maar iets rustiger aan gedaan."

Zaterdag verloor de Limburger nog bijna tien minuten, zondag ging hij met de besten over de bergen. Poels maakte zich daar echter niet druk over. "Je hebt altijd een slechte dag in een ronde. En ik groei ook altijd in een grote ronde."