[EC Darts] Van Gerwen klopt Klaasen

Tom (Nappie-Oleon)

De all-Dutch kwartfinale op het EK darts in Mulheim is gewonnen door Michael van Gerwen. De Brabander, op jacht naar zijn achtste titel van het seizoen, zette voormalig wereldkampioen Jelle Klaasen opzij: 10-7. De heren gooiden maar één leg boven de 15 pijlen uit, met vooral vuurwerk op de triple-20.

Van Gerwen ging met een 4-1 voorsprong de pauze in. El Matador kwam gevaarlijk terug maar Mighty Mike kon steeds de marge van één leg behouden. Van Gerwen bereikte een gemiddelde van 104.77 punten, waar Klaasen 99.68 neerzette.

De enige overgebleven Belg in het toernooi, Ronny Huybrechts, wist vandaag voor de tweede maal te stunten. Gisteren stuurde hij Phil Taylor naar huis, vanmiddag was het de beurt aan Robert Thornton: 10-9.

Verder won Adrian Jackpot Lewis van Andy The Hammer Hamilton en maakte Simon The Wizard Whitlock een imposante comeback tegen Jamie Jabba Caven (van 3-9 naar 10-9). De halve finales zullen vanavond om 21:00 worden gespeeld, ze zijn te volgen via de livestream van RTL7darts.nl.

Kwartfinales:    
Ronny Huybrechts (Bel) 10-9 Robert Thornton (Sch)
Simon Whitlock (Aus) 10-9 Jamie Caven (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) 10-7 Jelle Klaasen (Ned)
Andy Hamilton (Eng) 3-10 Adrian Lewis (Eng)
Halve finales:    
Ronny Huybrechts (Bel) v Simon Whitlock (Aus)
Michael van Gerwen (Ned) v Adrian Lewis (Eng)