Ruzie clubs zit transfer Marsman dwars

Frank (franklop)

Nick Marsman wacht nog steeds op duidelijkheid over zijn toekomst. Go Ahead Eagles wil hem graag hebben, maar komt er niet uit met FC Twente. Go Ahead wil de jonge doelman voor het tweede seizoen op rij huren van Twente, maar krijgt daarbij tegenstand van het bestuur van laatstgenoemde club.

"Go Ahead onderzoekt of het op termijn mogelijk is om weer te starten met een eigen jeugdopleiding. Dat is niet lekker gevallen bij FC Twente", legt Go Ahead-trainer Foeke Booy de situatie uit aan Voetbal International. "Dit mag niet over de rug van een speler gaan", vindt de oefenmeester. "Als Marsman naar Go Ahead komt, is er sprake van een win-winsituatie. Voor de doelman, maar ook voor beide clubs. Als het nu afketst heb je louter verliezers."

Marsman stond in het afgelopen seizoen 31 keer onder de lat bij Go Ahead Eagles. De eerstedivisionist dwong promotie naar de Eredivisie af en wil het talent er graag opnieuw bij hebben. De club uit Deventer heeft daarbij concurrentie van RKC Waalwijk, dat op zoek is naar een opvolger van Jeroen Zoet.