Despicable Me 2 verslaat The Lone Ranger

Peter Breuls

In het Fourth of July weekend, dat volgde op de Amerikaanse nationale feestdag, heeft Gore Verbinski's The Lone Ranger niet de bedragen binnengehaald waar distributeur Disney blij van wordt. Het 'vijfdaagse weekend' is gewonnen door de Minions van Gru in de tweede Despicable Me.

In The Lone Ranger is een grote rol weggelegd voor Johnny Depp, die een Indiaan speelt naast Armie Hammer als het titelpersonage. De film wordt een 'Pirates of the Carribbean in het Wilde Westen' genoemd, niet alleen door de rol van Depp, maar ook omdat het een Verbinski-film voor Disney en Jerry Bruckheimer is, de combinatie verantwoordelijk voor de Pirates-serie.

De film kostte $215 miljoen om te maken, maar in het eerste weekend is slechts $50 miljoen binnengehaald. De film heeft een slechte ontvangst van critici, met een 24% fresh score op Rotten Tomatoes en een slechts redelijke publieksscore van 6,7 op IMDb. Despicable Me 2, die al wereldwijd te zien is, heeft tot nu toe $200 miljoen verdiend.

De hoop voor The Lone Ranger lijkt nu gevestigd op de wereldwijde release; de film komt in Nederland in de bioscoop op 8 augustus.