[Upd][Tour] Dennis, Schär niet meer van start

Frank (franklop)

Rohan Dennis gaat zondag niet meer van start in de negende etappe van de Tour de France. Dat heeft zijn ploeg Garmin-Sharp bekendgemaakt. Garmin vindt dat de 23-jarige Dennis zijn taak heeft volbracht. "Ons doel was om Rohan in de Tour ervaring op te laten doen en zijn talent te ontwikkelen", stelt de ploeg in een verklaring. "Eigenlijk was het streven de eerste rustdag te halen, maar daar zijn we slechts een dag van verwijderd."

Dennis zelf kijkt ook met een tevreden gevoel terug op zijn debuut in la Grande Boucle. "Om op deze leeftijd al mijn eerste Tour te rijden was ongelooflijk en een enorme eer. Ik had graag iets langer in koers willen blijven, maar het is tijd om naar huis te gaan en te herstellen." Het Australische talent kende vorige maand in het Critérium du Dauphiné zijn doorbraak toen hij enkele dagen in de gele leiderstrui reed.

Dennis was overigens bij lange na niet de jongste coureur in de Tour de France. Die eer valt de 19-jarige Danny van Poppel ten deel. De sprinter van Vacansoleil baarde opzien door in de eerste etappe meteen als derde te eindigen.

Update 11:05 uur

Michael Schär gaat vandaag ook niet meer van start. De renner van BMC laat via zijn Twitter weten dat hij te veel last heeft van zijn schouder om nog door te rijden.