[EC Darts] Taylor, Barney, Wade eruit

Tom (Nappie-Oleon)

Verrassingen op het EK darts vanavond. Grootheden Phil Taylor, Raymond van Barneveld en James Wade gingen allen onderuit waardoor de weg naar de titel voor de outsiders nog meer vrij komt. Barney, nog altijd twijfelend over zijn materiaal, speelde vandaag met nieuwe flights.

Tegen de aan zijn linker schouder geblesseerde Robert Thornton maakte hij het behoorlijk spannend. Vanaf een 6-6 stand dreigde Barney de wedstrijd uit zijn vingers te laten glippen. The Thorn liep uit naar 9-6 en kreeg een legio matchdarts. De Hagenaar leek het tij nog te kunnen keren (9-9), maar in de sudden-death leg zag de Schot zijn pijl uiteindelijk in de gewilde dubbel vijf vallen.

De grootste verrassing van de avond kwam op het conto van zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor. Tegen de nummer 44 van de wereld Ronny Huybrechts kwam de grootmeester geen moment in zijn spel. De Belg profiteerde, gooide sterk en liet zich niet gek maken. Een 104-finish bezegelde het lot voor The Power: 10-5.

Morgen gaat het toernooi verder vanaf de kwarfinales, in de avond zullen we weten wie Simon Whitlock opvolgt als Europees kampioen.

Avondsessie vanaf 8 uur:    
Adrian Lewis (Eng) 10-4 Kevin Painter (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) 9-10 Robert Thornton (Sch)
Phil Taylor (Eng) 5-10 Ronny Huybrechts (Bel)
Michael van Gerwen (Ned) 10-3 Mervyn King (Eng)