[WBD] Murray verslaat verrassende Pool Janowicz

Boris (borisz)

Andy Murray staat zondag net als vorig jaar in de finale van Wimbledon. De Schot (2) rekende vrijdag in de halve eindstrijd af met Jerzy Janowicz (24). De verrassende Pool won alleen de eerste set: 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-3. Na drie sets lag de partij enige tijd stil omdat het dak werd gesloten.

Janowicz leunde op zijn keiharde opslag en kreeg Murray ook met een hard doorkomende forehand aan het lopen. Als hij de Schot achter de baseline had strooide hij vervolgens met dropshots om de punten binnen te halen.

Die tactiek was lange tijd succesvol. In de eerste set waren er geen breaks, maar was Janowicz ruim beter in de tiebreak. Direct daarna leverde Janowicz echter zijn opslag in en die break was voor Murray voldoende om de stand gelijk te trekken.

Gaandeweg de wedstrijd begon de service van Janowicz echter steeds vaker te haperen. Er kwamen meer rally's en in de derde set gaf de Pool een break voorsprong uit handen om met 6-4 te verliezen.

Na afloop van de derde set besloot de hoofdscheidsrechter dat het dak dicht moest vanwege de invallende duisternis. Murray was het daar niet mee eens, terwijl Janowicz al de hele derde set had gevraagd om het dak dicht te doen.

Uiteindelijk hielpen de veranderende omstandigheden de vermoeide Janowicz niet. In de derde game van de partij brak Murray en toen Janowicz op 5-3 achter serveerde om in de wedstrijd te blijven leverde de Pool zijn opslag andermaal in.